Vilka är vi på RePhone?


RePhone grundades av två passionerade entreprenörer med en vision om miljövänligare lösningar gällande elektronik, där allt kan återvinnas.

När vi startade vår första mobilservice i Uppsala 2014 såg vi hur otroligt mycket elavfall som gick till spillo. Majoriteten av alla mobilreparationer var skärmbyten och oftast var det endast glaset som var sönder, men LCD:n var intakt. Fullt fungerande LCD:er slängdes i papperskorgen eller i sällsynta fall skickades de till Asien där de hade tekniken och kunskapen för omrenovering av skärmar. Därefter skickades de tillbaka till Sverige för att säljas igen. Det tyckte vi var helt orimligt. Det var omständigt, dyrt och icke-miljövänligt. Det var då vi slogs av tanken "kan de så kan vi", dessutom under bättre arbetsförhållanden.

Efter tre år lyckades vi till slut utveckla tekniken till perfektion och vi byggde vår första specialanpassade serviceverkstad i Enköping. Där specialiserade vi oss på renovering av trasiga LCD-skärmar för Apple-produkter. Efter tusentals misslyckanden kan vi idag stolt säga att våra skärmar är minst lika bra som Apples egna. Ett kvitto på att vårt arbetssätt och vår produkt fungerar är att våra kunder idag består av några av Sveriges ledande mobilverkstäder.

I och med det ökade miljömedvetandet i Sverige och att iPhone-användarna inte längre är lika benägna att betala orimliga summor för en ny, men måttligt uppgraderad telefon såg vi ett ökat intresse för begagnade telefoner. Vi insåg att det fanns en marknad för renoverade iPhones där vi kunde kombinera vår kunskap gällande LCD-renoveringar och reparationer. Med vår expertis kunde vi tillgodose det nya behovet: en uppgraderad modell, men till ett betydligt lägre pris och utan negativ miljöpåverkan. Ett naturligt steg i vår utveckling blev därmed Rephone.se som startades i april 2020 där vi säljer begagnade och renoverade telefoner i nyskick till förmånliga priser! Detta i kombination med att vi återvinner så mycket som möjligt har gjort att vi är på god väg att nå vår vision om att bidra till en miljövänligare värld.


Begagnade mobiler i nyskick

Telefonerna är begagnade men de är verkligen i toppskick. Inga eller väldigt små spår av tidigare användning.

12 månaders garanti

Alltid 12 månaders garanti på alla produkter vi säljer.

30 dagars öppet köp

30 dagars öppet köp och fria returer.

Snabba leveranser

Du kommer att få din telefon inom 1–3 arbetsdagar efter att du gjort din beställning.

Säkra betalningar

Vi använder oss av betrodda och säkra betalningsalternativ. Klarna, Paypal och Stripe.

Fri frakt

Fri frakt på alla leveranser till Sverige. Även fria returer.

Noggrant funktionstestade

Rigorösa tester på telefonerna innan de går vidare för försäljning. Enheterna genomgår en 40-stegs kontrollprocess.

Bra batterier

Alla batteriet är testade och vi byter ut alla batterier som inte uppfyllt vårt krav på en batterikapacitet om minst 85%.

Bra för miljön

Att köpa en begagnad mobil är inte bara bra för din plånbok – du gör också miljön en tjänst. Att tillverka en ny mobiltelefon orsakar i genomsnitt 55 kg koldioxidutsläpp.

Tillbehör som ingår

Mobilen kommer med tillhörande tillbehör: Laddkabel, väggadapter, simkortsöppnare & presentbox.

Svenskt företag

Ja, vi är 100% svenskt. Vårt juridiska namn är HETU Recycle AB.

 

Superlåga priser

En begagnad mobil i nyskick som du köper från oss kan vara hälften så dyr än vad motsvarande modell kostar ny i handeln.