Öppet köp 14 dgr 12 mån garanti Leverans 1-3 dagar Fri frakt 12 mån garanti ✔ Fri frakt ✔ Leveranstid 1-3 dagar ✔ Öppet köp 14 dagar ✔
En återvunnen mobil - Eco smart!

”Used is the new - new” är ingen slump för oss. I dagens konsumtionssamhälle vill vi vara med att göra skillnad och bidra för att styra om världen mot en mer hållbar utveckling. Vi tror att cirkulär ekonomi inom all handel är vital för att lyckas med det. Framför allt så är detta ett sätt för oss att agera och ta ansvar för miljön. Som ett exempel på det är att våra förpackningar är tillverkade i 100 % återvunnet material och är därmed FSC-certifierade.

Vad är FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council, som är en oberoende och internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

Visste du att:

  • 95 % av de miljontals mobiltelefoner som säljs i Sverige varje år kan återanvändas antingen helt och hållet eller genom renovering.
  • En återanvänd telefon sparar motsvarande 30 kilo i CO2-utsläpp jämfört med att producera en ny. Det motsvarar en bilresa från Göteborg till Halmstad. Med tusentals insamlade mobiler om året blir det således en betydande miljöinsats.
  • Att återanvända 200 telefoner sparar lika mycket energi som en vanlig svensk villa gör av med på ett år.
  • Produktion av en enda mobiltelefon ger upphov till ca 75 kilo avfall innan den är klar. En stor del av det är gruvavfall som uppstår när metaller bryts.

Hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande betyder allt för oss.